Netherlands

Download information leaflet - Netherlands

DE ontmoetingsplaats . . .
voor alle gebruikers en producenten van referentiematerialen
Wie wij zijn
Het Virtuele Instituut voor Referentiematerialen (VIRM) is DE ontmoetingsplaats voor de referentiematerialengemeenschap. Een consortium van experts uit heel Europa is er actief bij betrokken, te weten onderzoeksinstellingen, overheids- en private laboratoria, producenten van referentiematerialen en de industrie
Het doel is de disseminatie van informatie, advies, kennis en hulp op het gebied van referentiematerialen en verwante gebieden, om uiteindelijk een onmisbaar instrument te worden voor de kwaliteitscontrole van analytische metingen. Het innovatieve karakter van VIRM zit in de virtuele structuur, die een minimale logistieke infrastructuur combineert met de maximale efficiëntie van een Europa-dekkend ICT-netwerk.
Het doel van VIRM is het verbeteren van de kwaliteitscontrole van producten en processen door het aanmoedigen, katalyseren en faciliteren van het gebruik van referentie-materialen en aanverwante zaken (kalibratie, proficiency testing en accreditatie) in de wereld van – onder andere – milieu, voedingsmiddelen, industriële producten, farmacie en geneeskunde. De dienstverlening zal zich uitbreiden al naar gelang de toename van de inkomsten uit abonnementen.
De helpdesk is in Italië gevestigd (QualityConsult, Rome).
Voor wie?
VIRM is voor iedereen die een hoog kwaliteitsniveau in het werk moet handhaven. Juiste metingen zijn essentieel voor het handhaven en controleren van de kwaliteit van producten en processen in onderzoek, productie en handel. Juiste metingen verzekeren dat aan nationale en internationale regels wordt voldaan en ondersteunen zodoende de industrie in haar streven naar duurzame economische groei.
Wat wij bieden
VIRM biedt op zijn website (www.VIRM.net) een breed assortiment bruikbare instrumenten aan over referentiematerialen en kwaliteitscontrole. Deze website is de belangrijkste schakel tussen de leden van VIRM. De website heeft uitgebreide zoekmo¬ge¬¬¬lijkheden (naar personen, projecten, referentiematerialen, enz.) en is de centrale plaats voor het verspreiden van informatie. Leden en abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle onderdelen, met regelmatige berichtgeving en informatie voor zowel de gebruikers als de producenten van referentiematerialen.
Deze onderdelen omvatten:
•         doorzoekbare databestanden (bijvoorbeeld ‘Vind een referentiemateriaal’ bevat geavanceerde zoekmogelijkheden)
•    bibliotheek van (soms te downloaden) artikelen, richtlijnen met betrekking tot referentiematerialen en kwaliteitscontrole, routinebepalingen, enz.
•    netwerklinks naar verwante projecten en aanvullende databestanden
•    evenementen (conferenties, workshops, training)
•    producenten van referentiematerialen
•    hulp en advies voor gebruikers
•    verklarende woordenlijst
•    open grenzen, met lokale contactpunten in de nationale talen
•    links naar alle belanghebbenden in de referentiematerialengemeenschap
•    prikbord om uw punten inzake referentiematerialen kenbaar te maken
•    elektronische VIRM Nieuwsbrief
•    op maat gesneden advies van experts
•    specialistische dienstverlening
Meer mogelijkheden en details:
VIRM helpdesk
Dit is de enige fysieke entiteit van het virtuele instituut. Het functioneert als technische helpdesk, als doorschakelcentrum voor kennis van experts, en als secretariaat van VIRM. De helpdesk houdt de website bij en is tevens beschikbaar voor uw (wetenschappelijke) vragen. Indien nodig, sturen zij uw vragen door naar een gespecialiseerd lid van VIRM (info@VIRM.net).
Nationale contactpunten
Deze zijn in alle Europese landen aanwezig. Zij verspreiden informatie, staan klaar voor het beantwoorden van uw vragen en spreken uw taal.
Nieuwsbrief
De VIRM Nieuwsbrief houdt u via e-mail op de hoogte van de laatste informatie, nieuws, conferenties, nieuwe referentiematerialen, enz.
Links
VIRM verbindt alle belanghebbenden in de referentiematerialengemeenschap. Het legt verbindingen naar producenten en naar gebruikers van referentiematerialen en naar U.
Abonnee?
Een abonnement geeft toegang tot alle diensten van VIRM, de nieuwsbrief, het gebruik van databestanden, het downloaden, enz. Hiervoor wordt een jaarlijks bedrag van € 150 in rekening gebracht (zie de website voor eventuele kortingen). U kunt zich aanmelden door het registratieformulier op de website www.VIRM.net in te vullen.
Doe mee en verhoog de waarde van uw activiteiten!
Neem contact met ons op
Het VIRM nationale contactpunt voor Nederland:
Kees J.M. Kramer
Mermayde
P.O. Box 109
1860 AC Bergen, Nederland
E-mail: kees.kramer@memayde.nl
Telefoon:       +31 (0)72 5818182
Fax:              +31 (0)72 5815615
Bezoek onze website http://www.VIRM.net
Neem voor vragen of opmerkingen contact op met de internationale helpdesk: info@VIRM.net

Comments are closed.