Norway

Download information leaflet - Norway

Møtestedet . . .
for alle brukere og produsenter av referansematerialer
Hvem er vi
Målet for European Virtual Institute for Reference Materials (VIRM) er å tilby Møtestedet for the europeiske referansemateriale fellesskap. Det omfatter en aktiv samling av eksperter fra hele Europa, som kommer fra forsknings og utviklings organisasjoner, offentlige og private laboratorier, produsenter av referansematerialer og industri.
Målet er å forenkle spredningen av informasjoner og råd, kunnskaper og hjelp omkring referansematerialer og beslektede felter. Den innovative karakter til VIRM består av dets iboende struktur, som kombinerer en minimal logistisk infrastruktur med maksimal effektivitet i et europeisk ICT nettverk.
Målet for organisasjonen er å forbedre kvalitetskontrollen av produkter og prosesser ved å oppmuntre, katalysere og muliggjøre økt bruk av referansematerialer og tilhørende tjenester (kalibrering, prøvningssammenligning og akkreditering) i hele Europa innen blant annet miljø, næringsmidler, industriprodukter, farmasøytiske og medisinske områder.
Helpdesk’en er plassert i Italia (QualityConsult, Rome).
For hvem?
VIRM henvender seg til alle som må ha høy kvalitet i arbeidet. Riktige målinger er avgjørende for å kunne opprettholde og kontrollere kvaliteten til produkter og prosesser innen forskning, produksjon og handel. De skal sikre at nasjonale krav blir oppfylt, og således støtte industrien i utvikling av en jevn økonomisk vekst.
Hva tilbyr vi
VIRM tilbyr gjennom sine websider et stort utvalg av nyttige verktøy innen feltene referansematerialer og kvalitetskontroll. Websiden til Virtual Institute er bindeleddet mellom medlemmene til VIRM. Den gir omfattende søkemuligheter (personer, prosjekter, referansematerialer, osv) og er det sentrale stedet for deg til å spre informasjon (www.VIRM.net). Medlemmene vil ha ubegrenset tilgang til de vanlige bruksområdene, med regelmessige nyhetsbrev og informasjoner både til brukere og produsenter av referansematerialer. Disse vil omfatte:
•       søkbar database (f.eks. ‘Finn et referansemateriale’, omfatter avanserte søkemuligheter)
•       bibliotek med (nedlastbare) aktuelle artikler, råd I forbindelse med RM, QA, QC, rutineanalyser osv
•       nettverk linker til beslektede prosjekter og utfyllende databaser
•       begivenheter (konferanser, workshops, opplæring)
•       produsenter av referansematerialer
•       hjelp og råd til sluttbrukerne
•       bibliotek og ordbok
•       åpne grenser, der nasjonale kontakt punkter (NPC) vil bidra til å overvinne språkbarrierer
•       lenker til alle deltakere i RM samfunnet
•       oppslagsatavle, gjør dine RM produkter synlig
•       elektroniske nyhetsbrev
•       konsultasjonstjeneste, skreddersydde ekspertråd om vanskelige temaer
•       finne spesialister
Andre tjenester og detaljer
VIRM Helpdesk
Dette er den eneste fysiske enhet innen Virtual Institute. Denne fungerer som en teknisk Helpdesk, ekspertsentralbord og sekretariat. Staben sørger for kontinuerlig oppdatering av websiden, men de er også tilgjengelige for å svare på spørsmål fra deg. De kan videresende dine forespørsler til spesialister som er medlemmer av VIRM (info@VIRM.net).
Nasjonale kontaktpunkter
Disse personene er etablert i alle europeiske land. De vil spre informasjon, er tilgjengelige for å svare på spørsmål fra deg, og snakker ditt språk.
Nyhetsbrev
Blir oppdatert via e-mail med de siste informasjoner, nyheter, konferanser, nye referansematerialer, osv, fra referansemateriale fellesskapet.
Linker
VIRM vil linke alle deltakerne i referansemateriale fellesskapet. Det vil skaffe linker til produsenter og brukere av referansematerialer, til internasjonale organisasjoner: til deg!
Abonnent?
Abonnementet gir deg tilgang til alle VIRM sine tjenester, nyhetsbrevabonnement, bruk av databaser, nedlastingsmuligheter, osv. En årlig avgift på 150 € vil bli belastet, for mulig rabatt se vår webside. Du kan melde deg på direkte, on-line, ved å fylle ut registreringsskjemaet på vår webside www.VIRM.net.
Slå deg sammen med oss og øk verdien på dine aktiviteter!
Kontakt oss
VIRM sitt nasjonale kontaktpunkt i Norge er:
Håvard HOVIND
Norsk Institutt for Vannforskning
P.O. Box 173 Kjelsås, 0411 Oslo
Telefon:        + 47 22 18 52 77
Fax:              + 47 22 18 52 00
e-mail: haavard.hovind@niva.no
Gå inn på vår webside: http://www.VIRM.net
Hvis du har spørsmål eller kommentarer, ta kontakt med vår internasjonale Helpdesk: info@VIRM.net

Comments are closed.